Forzes facadeplader fremstår stadig som nye efter 20 år

Som noget helt særligt udbyder danske Forzes A/S fibercementplader fra den japanske producent Nichiha. De specialudviklede fibercementplader kræver minimal vedligeholdelse og ser stadig ud som nye efter flere årtier. Det skyldes en særlig nanoteknologi, som er brugt i overfladebehandlingen.

  

Nichiha, der er blandt verdens største og mest respekterede producenter af fibercementfacader, har udviklet et helt særligt facadesystem.

Det fortæller Henrik Risager, der er salgschef hos danske Forzes A/S, som har eneret på at sælge Nichiha fibercementfacader i Nordeuropa.

- Facadesystemet fra Nichiha har helt unikke egenskaber og giver et utal af arkitektoniske muligheder, lyder det fra Henrik Risager.

Han var derfor ikke i tvivl om, at Forzes skulle udbyde de japanske facadeplader, da muligheden bød sig.

- I Forzes er vi kendetegnet ved at udbyde kvalitetsbyggematerialer fra verdens førende leverandører. Derfor var det helt åbenlyst, at Nichiha-pladerne skulle være en del af vores sortiment. De har en kvalitet og holdbarhed, som gør, at de matcher vores andre produkter og varemærker fra for eksempel Swisspearl®, Heradesign® og Amroc®, fortæller han.

Han uddyber, at japanerne har givet Forzes eneret til at sælge pladerne i Nordeuropa, fordi den rådgivning og vejledning om byggematerialer, som virksomheden altid tilbyder i forbindelse med salg, er på et enestående højt niveau.

- Det er vi ret stolte af, tilføjer han.

Fibercementpladerne er hurtige at montere

Særligt på to punkter adskiller facadesystemet, der findes i to forskellige koncepter kaldet Fusion og EX, sig positivt fra andre fibercementfacadesystemer:

Det er utrolig hurtigt at montere, og det bevarer sin farve og sit visuelle udtryk selv efter flere årtier uden nævneværdig vedligeholdelse.

- Facadepladerne er meget nemme at montere. Benytter man det tilhørende skinnesystem under monteringen, er de ca. 35-40 procent hurtigere at montere end andre fibercementfacadesystemer. Pladernes lette vægt, og det, at de meget let kan tilskæres, gør dem lette at arbejde med, fortæller Henrik Risager.

Desuden har både EX og Fusion-facadepladerne gennemgået en hel særlig overfladebehandling.

Ved hjælp af nanoteknologi har de fået tilført et tyndt molekylært lag i overfladen, som giver pladerne en selvrensende funktion, når det regner. Samtidig er pladerne behandlet med en specialudviklet maling, som gør, at facadepladerne opnår en meget stor farvebestandighed.

På den måde vil fibercementpladerne fremstå pæne og med høj farvekvalitet mange år efter, at de er monteret på en facade. Det til trods for, at de næsten ingen vedligeholdelse kræver.

- De kan modstå fugt og svamp, så selv efter 20 år vil pladerne se ud, som de gjorde, da de blev monteret, siger Henrik Risager.

Pladerne kan modstå ekstreme naturkræfter

Fibercementpladerne er fremstillet af cement, kalk, vand og træfibre, som gør dem stærke, fleksible og langtidsholdbare. De har en hel tæt og ubrudt overflade, som gør dem effektive som klimaskærme.

Fusion- og EX-pladerne er udviklede, så de ikke påvirkes af vind, vejr, varme- og kuldepåvirkninger. Selv stærke naturkræfter som jordskælv er de udviklede til at kunne modstå.

Facadepladerne monteres uden synlige beslag, og EX-facadepladerne kan monteres både vertikalt og horisontalt.

Fusion

Fusion-facadepladerne er overfalsede både på kort- og langsiden, og sammen med den fabriksmonterede gummitætningsliste giver det en tæt lukning af alle lodrette og vandrette samlinger. Fusion-facadepladerne kan kun monteres horisontalt med forbandt eller på traditionel vis.

EX

EX-facadepladerne er overfalsede på langsiden og sammen med den fabriksmonterede gummitætningsliste giver det en tæt lukning af alle vandrette samlinger. De lodrette samlinger har enten fugesamling eller H-profil. EX-facadepladerne kan monteres både vertikalt og horisontalt.

Vi sidder klar til at hjælpe dig, både på telefon og mail

+45 8877 4350

info@forzes.dk