Forzes på opkøbsturné: Overtager sønderjysk akustikspecialist

Forzes A/S annoncerer, at de har opkøbt Sydjysk Akustik, der med Andreas Jørgensen ved roret overdrager alle aktiviteter til Forzes pr. 1. april. Med dette opkøb styrker Forzes deres tilstedeværelse på det danske marked og deres position som en af de førende virksomheder inden for akustikbranchen.

Sydjysk Akustik er beliggende i Padborg og har leveret til loftbranchen i mere end 25 år. Kerneforretningen er salg og distribution af nedhængte loftsløsninger og virksomheden er stærkt forankret på markedet for mineraluldslofter i flere dele af Danmark.

Forzes, der er ejet af Moland Gruppen, er bl.a. gennem de danske byggecentre godt repræsenteret i markedet for akustikløsninger. Det bliver med overtagelsen af den sønderjyske virksomhed udbygget yderligere, understreger koncerndirektør for Moland Gruppen Carsten Rønberg.

- Vi ønsker med dette opkøb at styrke vores position og ikke mindst ekspertise omkring særligt de nedhængte loftsløsninger og akustik til det danske marked. Vi har i dag et bredt og ret stærkt produktsortiment og med overdragelsen af Sydjysk Akustik vil vi kunne supplere med yderligere produkter, kendskab til marked såvel kunder.

Opkøb skaber grobund for ny retning

Det er ifølge Carsten Rønberg ikke nogen hemmelighed, at Forzes de seneste år, ligesom rigtig mange andre på tværs af branchen, har været udfordret af situationen i Europa, uforudsigelighed i produktionen samt høje materiale- og energipriser. Det er dog ikke ensbetydende med stilstand, meddeler han.

- Overtagelsen af en lønsom og sund virksomhed som Sydjysk Akustik er et forretningsmæssigt vigtigt træk for at Forzes kan komme videre og dermed vækste. Opkøbet er desuden et udtryk for, at vi er klar til at investere os ud af en svær tid, fordi vi endnu ser potentiale og mulighed for at sætte vores aftryk i dansk byggeri, udtaler koncerndirektøren. Han fortsætter:

- Sydjysk Akustik er blot et af flere vigtige skridt på Forzes’ fremtidige rejse. Vi er hele tiden på udkig efter andre interessante og relevante aktører i markedet, som vi gerne vil indlede en dialog med.

Fortsætter arbejdet

Det er er Andreas Jørgensen, der er direktør og manden bag Sydjysk Akustik, som officielt overdrages Forzes A/S den 1. april. Andreas Jørgensen udtrykker ligeledes begejstring over processens udfald:

- Efter 26 år i loftbranchen har jeg valgt at overdrage aktiviteterne i Sydjysk Akustik til Forzes, der om nogen er en branchekendt, stærk aktør. Jeg tror fuldt og fast på, at de kan videreføre og udbygge de hidtidige aktiviteter i Sydjysk Akustik.

- Jeg har altid været dedikeret til at levere høj kvalitet akustiske løsninger til vores kunder, og jeg ser frem til at arbejde sammen med Forzes A/S for at fortsætte med at levere de bedste og mest innovative løsninger til markedet, afslutter Andreas Jørgensen,

Han træder ind i en ny rolle som Key Account Manager hos Forzes og bliver således en central del af virksomhedens videre vækst og succes.

Fakta om Forzes A/S

Forzes A/S er ejet af Moland Gruppen og har hovedsæde i Skive sammen med søsterselskaberne Moland A/S og Wimex A/S. Forzes A/S specialiserer sig i salg og rådgivning af en række af verdens absolut førende performance brands indenfor byggematerialer, bl.a. HERADESIGN, AMROC, NICHIHA og SOUNDCUT.