Bæredygtigt træbeton klar til levering

I en tid med høj efterspørgsel på byggematerialer står Skive-baserede Forzes klar med Heradesign – et bæredygtigt, magnesitbundet produkt, der kan afløse cementbaserede løsninger. Magnesit har et lavere CO2-aftryk end cement, og bl.a. derfor har Heradesign fået Cradle to Cradle-guldcertificeringen.

Træbetonen Heradesign er lavet af naturlige materialer i form af magnesit og træspåner, hvilket begrænser svind og gør træbetonpladerne til et bæredygtigt valg til loftet sammenlignet med løsninger baseret på cement. Ved at udelukke cement fra træbetonen bliver CO2-udledningen for produktionen heraf reduceret.

- Med Heradesigns guldcertificering fra Cradle to Cradle er det internationalt anerkendt, at der i hele værdikæden bag produktet arbejdes ansvarligt for at reducere klimaaftrykket, siger Lars Christensen, der er markedschef hos Forzes.

Cradle to Cradle-certificeringen dokumenterer, at der arbejdes seriøst med cirkulær økonomi og genanvendelse, samtidigt med at skadelige stoffer udfases, så der er styr på kemien i produkterne. Dertil giver certifikatet også bevis for, at der bliver taget ansvar for påvirkningen på mennesker og miljø bl.a. gennem overgangen til vedvarende energi.

Heradesign har udviklet et system, hvor alle restprodukter kan genanvendes i et cirkulært kredsløb. Således kan produktionen af affald helt undgås. Dertil anvender Heradesign kun træ, som er FSC- eller PEFC-certificeret, hvilket dokumenterer, at træet er dyrket på en bæredygtig måde, der kan spores hele vejen fra jord til færdigt produkt.

Høj kvalitet sikrer god akustik

Oveni de miljømæssige fordele har Heradesign også markedets højeste kvalitet med sine yderst gode akustiske egenskaber. Derfor er træbetonen et oplagt valg til at danne rammerne for moderne arbejdsmiljøer og opholdsrum, hvor decibelniveauet til tider kan komme for højt op.

Heradesigns træbeton har desuden fået Indeklimamærket, der stiller en række krav til et produkts frigivelse af uønsket kemi til luften. Med denne mærkning er det dermed dokumenteret, at træbetonen bidrager til et sundt indendørs miljø med god luftkvalitet.

De funktionelle plader er selvfølgelig rengøringsvenlige og tåler en luftfugtighed på op til 90 procent, hvilket gør dem særdeles anvendelige i mange slags rum. Med en lang række muligheder inden for design, kantløsninger og skjult montage er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for Heradesigns tilpasningsmuligheder.

Bestil i dag, og begynd projektet i morgen

Træbetonen fra Heradesign er på lager hos Forzes, der kan levere med blot en enkelt dags varsel. Der behøver derfor ikke at være langt fra tanke til handling, når loftet skal på plads.

- Vi står klar til at servicere markedet med et kvalitetsprodukt, der passer lige ind i de mange planlagte bæredygtige projekter. Hvis vi får bestillingen i dag, kan loftprojektet påbegyndes allerede i morgen, afrunder Lars Christensen.

 

Forzes Acoustics, The Stripes

Lys Eg på sort akustikplade

Forzes Acoustics, The Stripes

Røget Eg på sort akustikplade

Vi sidder klar til at hjælpe dig, både på telefon og mail

+45 8877 4350

info@forzes.dk